Brandstodsmaterial

Ånge kommuns kulturarvsprojekt har skannat Borgsjö sockens brand-stodsbolags arkiv från 1869. Här har material fram till 1944 presente¬rats och här kan man hitta mycket av Borgsjös historia, t ex om i vilka gårdar som det har brunnit. Projektet har också registrerat de brand¬försäkringsbrev som finns hos Borgsjö hembygdsförening. Här är uppgifterna sorterade efter by. Det är ett bra underlag för att forska var alla bodde.

Brandstod-min.jpg

Copyright © Borgsjö Hembygdsgård. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: onsdag 22 november 2017.